Statusoptælling

 
Er det tid til at lave statusoptælling? Så følg vores guide, så I nemt og smertefrit kommer gennem den første statusoptælling af jeres lager.

Du finder statusoptælling her:


 
Statusoptællingen har fem forskellige stadier:
  • Ikke frigivet: Her er statustællingen oprettet, men endnu ikke frigivet til scannerne.
  • Klar: Nu er statustællingen live og kan påbegyndes på lageret med scannerne.
  • I gang: Når den første statusscanning er foretaget skifter status til i gang.
  • Afsluttet: Efter den sidste scanning er gennemført, skifter status til afsluttet, og statusoptællingen er klar til at blive overført til
  • Afstemt: Efter en statusoptælling er afsluttet skal I overføre resultatet til lagerregulering. Herefter er statusoptællingen afsluttet og afstemt. 


​Step 1: Opret statusoptælling​


​Husk at navngive statustællingen let genkendeligt, så både du og dine lagerfolk kan genkende den.


Step 2: Tilføj varer til statustællingen

Vælg alle varer, hvis I skal lave en generel statusoptælling. Hvis du selv vil vælge hvad der skal optælles, skal du importerer varer fra excel.

 

Tilføj varer fra excel

 

I excel-filen skal der minimum være varenummer, varetitel og antal.Fortæl systemet hvordan den skal læse din excel fil
Skip linjer funktionen skal du bruge, hvis der i din fil er beskrivelser som "varenummer", "varetitel" o.lign. 
Herefter fortæller du systemet hvilken kolonne, der indeholder varenumre. Herefter trykker du på importer, for at få de valgte varer til statustælling.


Step 3: Frigiv statustælling

Nu er varerne importeret. For at kunne starte statustællingen skal du trykke på "Frigiv statustælling". Når statustællingen er frigivet ændres status til klar.


Step 4: Igangsæt statustælling

Nu er statustællingen frigivet til lagerfolkene, der har statustællingen på sin scanner. Når den første scanning er lavet, skifter statustællingen status til "i gang".
 

Step 5: Afslut statustælling
Når statustællingen er færdig skal du klikke på "Afslut statustælling".


Step 6: Afstem lager
Gå ind i "lager" og vælg herefter "lagerregulering". Herinde kan resultatet af statustællingen overføres til jeres varelagersystem f.eks. Magento/Economic/DanDomain.
For at overføre antallet vælg "Kør lagerregulering".


Vidste du, at I kan lave løbende statusoptælling ved lavt lagerantal?
Med Lagersystem.dk kan I bruge funktionen ”Løbende statusoptælling”. Det betyder, at lagermedarbejderen kan lave en statusoptælling, når han er i gang med at plukke en ordre.
 
Det aktiveres, hvis der efter den aktuelle ordre, kun er én vare tilbage. Så viser scanneren en simpel pop-op, der tilbyder mulighed for at bekræfte aktuel lagerstatus og mulighed for at opdatere, hvis det ikke stemmer.
 
NB: Du kan ikke afslutte en statusoptælling, der ikke har haft en aktivitet. Hvis du gerne vil kasserer en oprettet statustælling, skal du vælge at slette den.